Veelpleger steelt slang in Assen en trapt hem dood: OM eist twee jaar cel na meerdere delicten

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt verdwijnt een 48-jarige man uit Assen de komende twee jaar voor de vierde keer in de kliniek voor veelplegers. De man stal op 10 mei een slang uit een dierenzaak in Assen. Het dier werd tijdens de aanhouding doodgetrapt.

De Assenaar was kort daarvoor uit de veelplegerskliniek ontslagen. ,,Er was niets geregeld. Ik zwierf weer op straat. Ik wilde onderdak’’, zei de man. Hij had niet de bedoeling het dier te doden. ,,Dat kwam per ongeluk. Tijdens de arrestatie trapte ik erop’’.

Drugs en alcohol

De man gebruikte drugs en alcohol, waardoor het leven op straat naar eigen zeggen wat draaglijker werd. De diefstal was een noodkreet. ,,Waarom steelt u dan een levend wezen. Dat is laf. Daar til ik zwaar aan’’, zei de officier van justitie.

Behandelingen ‘onzinnig’

De Assenaar hoopte zelf op een kale celstraf. Hij vindt de behandelingen binnen de kliniek onzinnig. De officier zei zich bewust te zijn van de onwillige houding van de man, maar ziet toch liever een opsluiting in de kliniek: ,,En is er tijd om wel wat te regelen.’’

De rechtbank doet 19 juli uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.