Veemarktterrein gaat in 2017 op de schop

Het Veemarktterrein in Assen gaat na de TT volgend jaar mogelijk op de schop. De gemeenteraad moet de financiële onderbouwing nog goedkeuren.

De plannen zijn donderdagavond gepresenteerd in de gemeenteraad in Assen. Het huidige terrein wordt voor een groot deel bebouwd. Tussen ruwweg de Industrieweg, de Paul Krugerstraat en de Nijlandstraat komen in totaal 65 woningen. Hiervan worden 28 uitgevoerd met twee lagen en een kap en 37 met drie verdiepingen en kap.

De nieuwe woonbuurt, met deels koop en deel sociale woningen, krijgt aan eigen aansluiting op de Stadsboulevard. De verkoop van de huizen, die worden gebouwd door projectontwikkelaar Credo, start volgend jaar.

Het Veemarktplein komt te liggen tussen het Japanse restaurant Yume, de Abel Tasmantoren en het verpleeghuis Antholt. De openbare weg die hier nu nog ligt verdwijnt.

1,5 miljoen

De herinrichting tot Veemarktplein kost 1,5 miljoen euro. In totaal krijgt het plein een oppervlak van 13.000 vierkante meter. Daar past de TT kermis weer keurig op, zo verzekert wethouder Ruud Wiersema (Stadspartij Plop). ,,Maar ook voor andere evenementen en denk daarbij ook aan concerten wordt het een mooi plein,’’ zegt Wiersema.

Het Museumplein in Amsterdam dient als voorbeeld bij de inrichting. Aan de randen komen bomen en ook verder moet het plein een groene uitstraling krijgen.

Parkeren blijft op het plein mogelijk. Er komen 250 tot 300 parkeerplaatsen. Die zijn ook nodig voor de bewoners van bijvoorbeeld de Abel Tasmantoren. Daar worden 90 appartementen in gerealiseerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.