Emmen is komend voorjaar twee wooncomplexen voor mensen met geheugenverlies rijker. Aan de Ravelijn in Emmerschans gaan dan de deuren open van twee panden met in totaal veertig studio’s voor deze doelgroep.

De bouw loopt keurig op schema. ,,Het eerste gebouw gaat half maart open, de tweede half april’’, zegt Jan van der Meer van Dagelijks Leven. De panden zijn gebouwd op de plek waar vroeger het zwaar verouderde complex De Tussenstee stond.

Al 58 vestingen in Nederland

Dagelijks Leven opende in 2015 in Hengelo haar eerste kleinschalige woongebouw voor mensen met geheugenverlies. Daarna ging het snel. Inmiddels zijn er in ons land 58 vestigingen.

,,Plus elf in aanbouw en nog zo’n twintig in de procedurefase’’, aldus Van der Meer. De combinatie van kleinschaligheid en betaalbaarheid maakt het concept volgens hem zo geliefd. ,,Ook mensen met alleen AOW kunnen bij ons terecht.’’

In Korhoenlaan in Hoogeveen wordt vanaf komend voorjaar gebouwd

In Drenthe zijn er locaties in Emmen (Kuifleeuwerik), Coevorden (Drostenstraat) en Hoogeveen (Korenstraat). Niet alleen Emmen krijgt uitbreiding, ook Hoogeveen. Daar wordt komend voorjaar aan de Korhoenlaan begonnen met de bouw van een tweede vestiging.

De nieuwe woongebouwen in Emmen gaan het Emmerdennenhuis en het Ravelijnhuis heten. Er is straks 24 uur per dag zorg aanwezig. Iedere bewoner huurt zijn of haar eigen studio met een zit-/ slaapkamer en badkamer, die naar eigen inzicht wordt ingericht. Het huis heeft twee gezamenlijke woonkamers, waar de bewoners elkaar kunnen treffen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe