Veiligheidshuis Drenthe onderdak in Vries

Vanaf deze week opereert het Veiligheidshuis Drenthe vanuit het gemeentehuis van Tynaarlo in Vries. Veertien medewerkers hebben hier hun intrek genomen.

Het Veiligheidshuis richt zich op de relatief kleine groep Drenten die te boek staan als veelplegers. Het gaat om de inwoners van de provincie die voortdurend met de politie en/of hulpverlening in aanraking komen vanwege overlast, inbraken, diefstal en huiselijk geweld.

Justitiële partners, zorginstellingen en gemeenten werken samen in het Veiligheidshuis Drenthe met als doel de samenleving veiliger te maken. De medewerkers kunnen de eerstkomende jaren in Vries terecht, doordat hier ruimte is vrijgekomen.

Tynaarlo heeft ambtenaren zien vertrekken uit Vries doordat de gemeente op het gebied van belastingen is gaan samenwerken met Assen en Aa en Hunze. Het team belastingen voor deze drie gemeenten is gehuisvest in het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten.

Verder is het ambtenarenapparaat van Tynaarlo afgeslankt: de bezuinigende gemeente heeft de afgelopen jaren een deel van de vacatures die zijn ontstaan door natuurlijk verloop niet opgevuld.

Wethouder Nina Hofstra van de gemeente Tynaarlo heette manager Rianne Folkerts van het Veiligheidshuis Drenthe deze week welkom met een ferme bos bloemen (foto: gemeente Tynaarlo).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.