Vele handen maken licht werk voor nieuwbouw wijk Oosterveld Norg

Vele handen maken licht werk. Ondernemers en burgers uit Norg zetten vrijdag met wethouder Henk Kosters de eerste schop in de grond voor de nieuwbouwwijk Oosterveld.

Aannemer Roelofs gaat de riolering en het eerste deel van de ontsluitingsweg voor Oosterveld aanleggen.

Eerste zeven kavels bouwrijp gemaakt

Ook maakt de aannemer de eerste zeven kavels van het plan bouwrijp. Op vijf kavels voor de vrijstaande woningen is een optie genomen. Er is ruimte voor nog dertien woningen in de eerste fase van Oosterveld.

Wethouder Koster liet weten dat de gemeente ook het plan voor nog eens zeventig woningen gaat uitwerken. ,,Voor vrijstaande huizen, maar ook twee-onder-een-kapwoningen en huurwoningen. Het wordt een mooie mix.”

Oosterveld zogt voor verdeeldheid in Norg

Jarenlang is er over het plan Oosterveld gesproken. Het heeft voor verdeeldheid in Norg gezorgd. De Zakenkring Norg en veel inwoners zijn voor woningbouw.

Natuurorganisaties als Natuurlijk Norg zijn tegen de nieuwe wijk. De oude es wordt aangetast, er is volgens hen onvoldoende archeologisch onderzoek verricht en vleermuizen in het gebied worden verstoord.

Er loopt nog een rechtszaak tegen de gemeente over het bouwplan. Maar die weerhield wethouder Kosters er niet van gisteren het startsein voor Oosterveld te geven. ,,We hebben alle vertrouwen in een goede afloop van de rechtszaak.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.