Verband schietpartij Emmen en aanhouding zoon No Surrender-baas Kuipers

De aanhouding van de zoon van No Surrenderbaas Henk Kuipers en zijn 20-jarige vriend houdt verband met de schietpartij in Emmen vorige maand.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). Op dinsdagavond 7 november werd meerdere keren geschoten op de voordeur van de woning aan de Haagjesweg in de wijk Emmermeer. Op dat moment was de bewoner thuis. Twee personen reden weg op een scooter.

De bewoner is vermoedelijk de vriend van de 18-jarige zoon van Henk Kuipers, zeggen bronnen tegen Dagblad van het Noorden. Het OM wil dat niet bevestigen uit privacy-overwegingen.

Ontvoering

Kuipers jr. en de 20-jarige Emmenaar zijn drie weken geleden opgepakt op verdenking van ontvoering van en openlijk geweld tegen twee slachtoffers. Deze feiten houden verband met de schietpartij in Emmermeer, aldus het OM.

Of de slachtoffers op de deur van de 20-jarige Emmenaar hebben geschoten, wil het OM niet zeggen. ,,Het onderzoek is in volle gang, daarom kunnen we daarover verder niets melden”, laat het OM in een schriftelijke reactie weten.

De slachtoffers deden aangifte dat ze op 25 oktober en 16 november op verschillende momenten tegen hun zin zijn meegenomen en mishandeld op verschillende plekken in Emmen.

Zelf opgezocht

Advocaat Roy van de Wal van de jonge Kuipers zegt dat een van de slachtoffers zijn cliënt zelf heeft opgezocht. Ze zouden elkaar ontmoet hebben in wijk Angelslo. Het slachtoffer zei dat hij daarna mee moest naar een industrieterrein in Emmen.

Volgens raadsman Van der Wal ontkent zijn cliënt de aantijgingen, werkt hij mee aan het onderzoek en heeft hij een verklaring afgelegd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.