De fractie van het Emmer CDA is verbaasd over de troep die rond het stortbordes in Emmen ontstaat door werkzaamheden van andere bedrijven die afval inzamelen. Het gaat om plastic dat wordt gebruikt door de tuinbouwsector en glas.

Fractieleider René Wittendorp bracht afgelopen zaterdag afval naar het gemeentelijke stortbordes en zag in de directe omgeving stukken plastic door de lucht vliegen.

Het ging, zo zegt Wittendorp, om plastic dat door de tuinbouwsector wordt gebruikt en vervolgens op het Emmer industrieterrein wordt ingezameld. ,,Dat plastic waait heel ver weg, tot in Oranjedorp aan toe. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?’’

Ook is er vlak bij het gemeentelijke stortbordes een onderneming die glas inzamelt. ,,Dat glas puilt over de omheining heen en belandt in de berm’’, weet Wittendorp.

Namens het CDA stelde raadslid Auke Oldenbeuving de kwestie maandagavond aan de orde tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad. Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) antwoordde dat hij de problematiek ook al had waargenomen en er werk van gaat maken.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe