Verbetering buslijn van Emmen naar Duitse Meppen

De busverbinding tussen Emmen en het Duitse Meppen (lijn 922) wordt verbeterd. Vanaf 1 januari onderhoudt en nieuwe, schone en makkelijk toegankelijke midibus (foto) de enige internationale buslijn van Drenthe. Hij rijdt vier keer per dag. De dienstregeling is zo aangepast dat er zowel in Emmen als in Meppen aansluiting is op de trein.

Der buslijn wordt voortgezet en verbeterd op verzoek van de provincie. Naast het OV-bureau Groningen-Drenthe steken ook de Stadt Meppen en de Landkreis Emsland geld in de buslijn, die wordt uitgevoerd door firma Levelink in Meppen. Kaartjes zijn te koop bij de chauffeur. Een enkeltje kost 3 euro 50. Na reservering kunnen twee fietsen mee.

In de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw bestond de buslijn ook al. Hij verdween daarna voor een periode van elf jaar. Sinds 1991 is het Levelink dat dagelijks busreizigers van Emmen naar Meppen en vice versa vervoert. Vorig jaar zei het bedrijf te willen stoppen: de lijn kon niet meer uit en controles van de Bundespolizei verstoorden de dienst.

Daarna sloegen de Nederlandse en Duitse overheden de handen ineen om de buslijn te behouden. ,,De band tussen de Landkreis Emsland en Drenthe is van oudsher sterk. Mensen bezoeken elkaars centra, scholen en natuurgebieden. Ook economisch zijn we verbonden. Ik hoop dat deze busverbinding een positieve bijdrage levert aan samenwerking over de grenzen heen'', zegt gedeputeerde Henk Brink.

Foto: OV-bureau Groningen-Drenthe

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.