Verbouwing Hotel de Jonge in Assen loopt vertraging op door asbest

De verbouw van Hotel de Jonge in Assen heeft vertraging opgelopen. De heropening is met zeker twee maanden uitgesteld.

Daarmee wordt het onzeker of de heropening nog voor de TT mogelijk is. Bij het strippen van het hotel/restaurant is asbest aangetroffen.

Daar was al wel rekening mee gehouden, zegt directeur Rob Riper van Hotel de Jonge, ,,maar er zit meer asbest in dan voorzien. Verder hebben we een bouwkundig expert kritisch naar de constructie laten kijken en die is, om het zo te zeggen, niet je van het. Dat brengen we ook op orde, want we willen wel een goed en veilig pand hebben. Nu we bezig zijn kunnen we het ook beter goed doen.’’

Half juni

Hotel de Jonge, De Stadsherberg en The Beefeater worden in twee fases ingrijpend verbouwd. Momenteel concentreert het werk zich op het restaurant en het ‘oude’ hotelgedeelte.

De planning was dat eind maart het restaurant weer open zou gaan. Dat wordt nu halverwege juni, verwacht Riper nu. ,,De prioriteit ligt nu bij het restaurant. Die moet dan weer open. De hotelkamers komen later wel.’’

De kans dat de verwachtingen opnieuw moeten worden bijgesteld is er, omdat nieuwe verrassingen niet worden uitgesloten in de negentiende eeuwse bouwwerken waaruit het oude hotelgedeelte bestaat.

Grandeur

De ingrijpende verbouwing is nodig, vertelt Riper, ,,om Hotel de Jonge weer grandeur te geven’’. Het pand wordt voorzien van nieuwe luifels, het restaurant wordt lichter en opener en krijgt een open keuken en een grote bar.

Het geheel moet een mediterrane sfeer krijgen. De achttien hotelkamers worden omgebouwd tot vijftien boektiekkamers.

Voor de toegang tot het hotel en de zalen wordt een deel van café De Beefeater opgeofferd, maar dat blijft wel bestaan. Bij de verbouwing is een zolder een vergeten archief terug gevonden, dat gaat leiden tot een historische expositie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.