Verdachte die in Emmen zijn vriendin neerstak, blijft vastzitten

De man uit Emmen die 24 november is opgepakt omdat hij zijn ex-vriendin heeft neergestoken, blijft drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Assen bepaald.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 50-jarige man van poging tot moord. Het slachtoffer belde de bewuste avond de politie vanuit haar huis in de wijk Bargeres, omdat ze werd lastiggevallen door haar ex-vriend. Op dat moment was de man een raam aan het vernielen.

Toen de politie er even later was, was de 36-jarige vrouw neergestoken. Ze werd met meerdere steekwonden naar het UMCG gebracht. De man werd ter plekke aangehouden. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Psychische problemen

De verdachte heeft volgens zijn advocaat Tineke Pieters psychische problemen. Het Openbaar Ministerie laat de man voor de rechtszaak onderzoeken door een psycholoog en een psychiater. De Emmenaar heeft laten weten dat hij wil meewerken.

De man is vaker met justitie in aanraking geweest. Zo is hij onder meer vorig jaar veroordeeld voor het mishandelen van een ex-vriendin en het bedreigen van haar en haar dochter in Erm. Dat gebeurde eind 2015. Hij dreigde onder meer de vrouw te vermoorden en beet en schopte haar. De rechtbank veroordeelde hem tot acht maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk.

Het is onduidelijk of de vrouw die hij 24 november neerstak dezelfde ex-vriendin is.

De eerste openbare zitting in de strafzaak tegen de Emmenaar is gepland op 1 februari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.