Verdachte van steken met mes kan niet naar rechtbank Assen door lockdown gevangenis Ter Apel vanwege corona-uitbraak: strafzaak noodgedwongen uitgesteld

De gezondheid van medewerkers en gevangenen in Ter apel is maandenlang in de waagschaal gesteld

De strafzaak tegen een 41-jarige verdachte van poging tot doodslag is dinsdag uitgesteld omdat de man niet kon worden aangevoerd naar de rechtbank in Assen. Hij mag de gevangenis in Ter Apel niet uit vanwege een corona-uitbraak.

Onlangs bleek dat er zeker 14 gedetineerden en meerdere personeelsleden van de gevangenis in Ter Apel zijn besmet met corona. Besloten is dat iedereen getest moet worden en dat alle 450 gevangenen vijf dagen in de cel moeten blijven zitten.

Voor de verdachte van poging tot doodslag betekent dat hij langer moet wachten op behandeling van zijn strafzaak. De 41-jarige Jordaniër wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar mei een mede-bewoner van het azc in Hoogeveen met een stanleymes in zijn hals en hoofd heeft gestoken.

Sommige zittingen met gedetineerde verdachten gaan via een videoverbinding met een gevangenis. Maar dat gebeurt bij de rechtbank in Assen alleen bij procedurele zittingen, waarbij het vooral gaat om de verlenging van het voorarrest. De zaak van de Jordaniër zou inhoudelijk worden behandeld. Een nieuwe zittingsdatum is nog niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe