Verdachten graafmachinebende blijven in cel

Twee verdachten van een oplichtingsbende uit Assen moeten van de rechtbank in de gevangenis blijven. Het gaat om een 28-jarige man uit Veenhuizen en een 51-jarige Assenaar.

Ze maken deel uit van de zogeheten graafmachinebende uit Assen. De bende heeft volgens het Openbaar Ministerie bijna een kwart miljoen euro verdiend met oplichting via Marktplaats.

Zestig gedupeerden deden aangifte. De twee mannen zijn eerder wel op vrije voeten gesteld. Ze mochten onder voorwaarden de strafzaak thuis afwachten. Eenmaal thuis gingen ze door met hun oplichtingspraktijken. Daarom zijn ze opnieuw opgepakt. Medeverdachten zitten niet meer vast.

De vriendin van de jongste van de twee mannen is net bevallen. Dat is voor de rechtbank geen reden om hem vrij te laten. Wanneer de strafzaak is, is nog niet bekend. 24 januari worden volgens de officier van justitie nog getuigen gehoord. De mannen maken deel uit van een groep die in in 2014 en 2015 graafmachines en ander groot materieel te koop aanbood op Marktplaats. De machines werden grif verkocht, maar nooit geleverd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.