Verdriet in Wildlands Emmen: olifant krijgt miskraam en verliest ongeboren kalf

De olifantenkoeien Mingalar Oo en Ma Yay Yee. Foto: Wildlands

Olifantenkoe Ma Yay Yee uit dierenpark Wildlands in Emmen heeft afgelopen nacht een miskraam gehad. Dat hebben verzorgers donderdagochtend ontdekt.

De olifant was ruim een jaar zwanger en dus halverwege de dracht. Olifanten hebben een draagtijd van gemiddeld 22 maanden. De vader was dan ook niet de in mei gearriveerde stier Timber, maar zijn voorganger Mekong.

‘De olifantenkudde is in rouw’

De miskraam komt volgens Wildlands niet helemaal onverwacht: zo’n twee weken geleden vertoonde Ma Yay Yee al tekenen van ongemak en verloor zij bloed. Waarom de dracht is afgebroken, is nog niet bekend.

Volgens een woordvoerder gaat het lichamelijk goed met de moeder, maar is de olifantenkudde duidelijk in rouw. ,,De andere dames en de jongen houden haar goed in de gaten en zodra Ma Yay Yee een brul geeft, snellen zij naar toe. De verzorgers houden haar de komende tijd goed in de gaten, omdat zij op dit moment ook minder eetlust heeft.”

Alsnog een olifantenkalf op komst

Wildlands verwacht in het voorjaar van 2021 alsnog een olifantenkalf, aangezien ook de leidster van de kudde, Mingalar Oo, drachtig is van Mekong.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Aanrader van de redactie
menu