Verdwaalde postduif vindt eigenaar dankzij deelnemer Fiets4daagse

Elke dag belt het Dagblad van het Noorden met voorzitter Jan Broertjes voor een update van de Fiets4daagse. Vandaag: hoe een verdwaalde postduif dankzij de vierdaagse zijn eigenaar vond.

Het was warm vandaag, merkte Broertjes. „Ik was in Norg. Daar merkten ze dat mensen toch wat vroeger startten dan normaal. Maar ik zag dat mensen zich om kwart voor tien ook nog rustig aanmeldden hoor.” De voorzitter wil een compliment maken aan de vele vrijwilligers. „Als je als verkeersbegeleider een aantal uren langs de route gaat staan, vaak op het heetst van de dag, neem ik mijn pet daar diep voor af.”

Niet alleen voor hen, maar ook voor de dieren was het soms afzien. „Iemand heeft een postduif langs de route gevonden die niet helemaal happy was. De duif is in een doos meegenomen en bij de startplaats in Norg heeft de vierdaagsedeelnemer het nummer dat op de ring van de duif stond gegoogeld. Zo werd de eigenaar gevonden en deze beste man is zijn duif dankbaar komen ophalen. Zo liep het toch nog goed af met het dier.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.