Vergeten en verlaten Verkeerspark Assen

Filmmaker Ralph Denessen van Ralph Denessen productions heeft met een drone het Verkeerspark in Assen in beeld gebracht. Op de beelden zijn verlaten straten en kapotte attracties te zien - een overblijfsel van het drukke park dat het ooit was.

Het Verkeerspark ligt er zo bij, omdat de eigenaar het al lange tijd probeert te verkopen. Een geschil tussen de gemeente Assen en het Verkeerspark staat dat in de weg.

Jeugdverkeerspark
In 1957 ging in de Gouverneurstuin het eerst Jeugdverkeerspark van start, met wegen, trapauto's en verkeersborden. Later verhuisde het park eerst naar het Asserbos en in 1988 naar de huidige plek aan De Haar. In 1992 kwam het park in particuliere handen.

Vijf jaar geleden nam Jasper het park over en hij had een groot moderniseringsplan klaarliggen. Op het laatste moment ging het plan niet door omdat de provincie Drenthe geen financiële steun wilde geven.

Het Land van Ooit
Denessen maakte eerder een soortgelijke video - die erg populair werd - over de overblijfselen van het Land van Ooit. Ook zijn op zijn Youtube-kanaal dronebeelden te vinden van Eindhoven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.