Verkeer eerder van snelweg af bij Gamma Racing Day

Het verkeer van de Gamma Racing Day op het TT Circuit in Assen wordt eerder van de snelweg gehaald en gericht naar parkeerplaatsen geleid.

Dit is een van de maatregelen om problemen zoals tijdens de TT eind juni te voorkomen. Toen liep het verkeer volledig vast en kwamen bezoekers soms uren te laat op het circuit. Ook bij de Gamma Racing Day (5, 6 en 7 augustus) wordt veel publiek verwacht.

Max Verstappen

Vorig jaar kwam op zondag een recordaantal van 87.500 mensen op het evenement af, mede omdat Max Verstappen een demonstratie gaf. Veel parkeerplaatsen waren toen te drassig en niet bruikbaar waardoor noodgedwongen her en der op de openbare weg werd geparkeerd en grote problemen ontstonden.

In de nieuwe verkeersaanpak worden de eerste automobilisten op de A28 vanuit Hoogeveen al bij de afslag 30 (Beilen) ‘afgevangen’ en richting parkeerplekken geleid. Wanneer die vol zijn wordt het TT-verkeer bij de afslag 31 (Beilen/Westerbork) van de weg gehaald. Als laatste worden automobilisten via de nieuwe afslag Assen Zuid (31a) naar parkeerplekken geleid.

De route

Verder wordt de zogeheten VIP route weer in ere hersteld. Die leidt VIP’s via het militaire oefenterrein bij het circuit rechtstreeks naar de baan. Met de TT was tegen alle adviezen in door het circuit deze route geschrapt. Daardoor moesten twee verkeersstromen zich op de rotonde bij de toegangsweg naar parkeerplaatsen bij de baan samenvoegen en het verkeer vastliep.

Vanuit Groningen wordt het verkeer op de A28 bij afslag 33 (Van der Valk) van de weg gehaald en op de N33 uit de richting Veendam bij de afslag 32. Rijkswaterstaat, politie, gemeente Assen en provincie Drenthe verwachten dat het verkeer zo niet meer vastloopt bij de afslag Assen Zuid. Na de zomervakantie wordt verder geëvalueerd en een echec zoals met de TT te voorkomen.

Goede parkeerplaatsen

Parkeerproblemen door drassige en onbegaanbare weilanden zijn met de Gamma Racing Day niet te verwachten dit jaar. ,,De terreinen liggen er ongelooflijk goed bij’’, zegt woordvoerder Peter Schorer van het TT Circuit. ,,Er zijn ruim voldoende en goede parkeerplaatsen en de organisatie heeft nog een aantal velden op de achterhand die ook in goede conditie verkeren.’’

Ook het TT Circuit heeft als verantwoordelijke voor de verkeersafwikkeling en het parkeren op het circuit-terrein zelf, maatregelen genomen, zegt Schorer. ,,We hebben op een aantal terreinen aangebracht. De velden liggen er nu veel en veel beter bij.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.