Verkeer langzamer en veiliger langs Oranjekanaal

Midden-Drenthe neemt maatregelen om het verkeer langs het Oranjekanaal veiliger te maken. Op de wegen aan weerszijden wordt de maximumsnelheid verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur. Ook worden vier kruisingen aangepakt.

Samen met vertegenwoordigers van dorpsbelangen Elp-Zuidveld en Zwiggelte is sinds medio 2015 gewerkt aan een plan gemaakt voor betere verkeersveiligheid. De werkzaamheden beginnen eind 2016 en worden in de loop van 2017 afgerond.

De kruisingen die worden aangepakt zijn die met de Zwiggelterweg, de Elperweg, de Schoonloërweg (N374) en bij bungalowpark Hart van Drenthe. De kruisingen worden herkenbaarder gemaakt, het zicht voor het verkeer wordt verbeterd en de voorrang voor fietsers wordt beter geregeld.

Voordat de klus begint, is er een inloopbijeenkomst op dinsdag 25 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. Inwoners zijn dan welkom bij restaurant De Brug aan de Tilbrugstraat in Zuidveld. De aanpassingen vloeien voort uit het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan dat de gemeenteraad in 2012 heeft vastgesteld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.