Verkeerspark wint geschil over perceel

Het Verkeerspark in Assen heeft het recht om het parkeerterrein te kopen, ondanks dat het park twee jaar geleden de deuren sloot. Dat besloot de rechter.

De uitspraak is een pleister op de wonden van eigenaar Herman Jasper. ,,Ik ben opgelucht, het heeft twee jaar geduurd. Maar nu komt er een beetje schot in de zaak.’’

,,Ongeveer 25 jaar geleden verkocht de gemeente de aandelen in de vennootschap die het Verkeerspark exploiteert’’, vertelt advocaat Paul van Boven van Bierens van Boven advocaten in Assen. Voor het parkeerterrein naast het park betaalde het Verkeerspark elk jaar geld aan de gemeente, met als overeenkomst dat het park na dertig jaar dit stuk grond mocht overnemen.

,,De gemeente stelt dat, omdat het Verkeerspark dicht is, het kooprecht is komen te vervallen’’, zegt Van Boven. ,,Wij waren het daar niet mee eens en de rechter heeft ons in het gelijk gesteld. De gemeente moet leveren.’’ Voor ruim 58.000 euro kan het Verkeerspark het parkeerterrein kopen. Tenminste, als de gemeente Assen niet in hoger beroep gaat. ,,Dan ben je weer twee jaar verder. Dus ik hoop dat dit niet gebeurt’’, zegt Van Boven. De gemeente Assen kon gisteren nog niet op het vonnis reageren omdat ze deze eerst zorgvuldig wil lezen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.