'Verkoop Asser natuur onzorgvuldig'

De geplande onderhandse verkoop van 450 hectare Asser bos- en natuurgebied aan Het Drentse Landschap kan niet door de beugel. De gemeente moet de stukken grond openbaar en transparant te koop aanbieden, zodat ook andere gegadigden een kans hebben.

Deze felle kritiek komt van het Drents Particulier Grondbezit (DPG). Deze vereniging van landeigenaren stelt dat burgemeester en wethouders van Assen onzorgvuldig handelen als zij de voorgenomen verkoop van natuur aan Het Drentse Landschap toch doordrukken.

Het DPG wijst erop dat particulieren over dezelfde kansen en informatie moeten krijgen als de overheid grond wil verkopen. De vereniging voelt zich in die opvatting gesterkt door gerechtelijke uitspraken en een recent advies van de Advocaat-Generaal aan de Raad van State.

Behalve van het gebrek aan transparantie in de aanbestedingsprocedure, kijkt het DPG-bestuur ook vreemd op van de verkoopprijs. Assen doet Het Drentse Landschap de 450 hectare natuur vrijwel cadeau. De gemeente brengt 150.000 euro in rekening.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.