Verkoop De Kaap Hoogeveen van start

Bouwvakkers zijn ook al begonnen aan het Jannes van der Sleedenhuis. FOTO GERRIT BOER

Na het fiasco met de funderingspalen is er onder Hoogeveners nog altijd vertrouwen in project De Kaap. De eerste woningen in het complex zijn verkocht.

Aannemer Trebbe denkt De Kaap in het eerste kwartaal van volgend jaar alsnog op te kunnen leveren, een half jaar later dan aanvankelijk de bedoeling was. Inmiddels is de opdrachtgever, WVG Ontwikkeling, gestart met de verkoop van de 17 appartementen die in Park Dwingeland worden gerealiseerd, onderdeel van De Kaap. ,,Vier ervan hebben we al verkocht. Elf zijn in optie genomen”, vertelt Henk-Jan Overmars, directievoerder namens WVG.

Grootste van Noord-Nederland

De Kaap verrijst in het centrum van Hoogeveen. Met een investering van 35 miljoen euro is het een van de grootste bouwprojecten in Noord-Nederland, met een parkeerkelder voor 480 auto’s en daarbovenop zo’n 140 appartementen. Het is ook het project dat vorig jaar zomer, toen het nog maar amper op gang was gekomen, meteen maanden stillag. Van de ongeveer duizend funderingspalen die eerder waren aangebracht, bleek meer dan de helft niet in orde te zijn. Uiteindelijk is besloten alle duizend palen te vervangen. Een megaklus, die in februari klaar was. Sindsdien is het eigenlijke bouwen aan de gang. Om zo veel mogelijk van de ontstane achterstand in te lopen, zet Trebbe dubbele ploegen in. Projectleider Leo Balster van het bouwbedrijf: ,,Er zijn hier dagelijks zo’n zestig mensen aan het werk. Dat zal de komende maanden verder oplopen tot een piek van rond de tweehonderd man in oktober.” In de komende bouwvak zal de helft van de vier weken worden doorgewerkt.

Interesse

Goed nieuws is dus niet alleen dat de bouw eindelijk op stoom ligt maar ook dat er, na alle aanloopproblemen, interesse is om hier te wonen. WVG start deze maand ook de verkoop van de acht Parkwoningen. De ontwikkelaar spreekt zelf van Central Parc Hoogeveen. Overmars: ,,Je krijgt vanaf een riant terras uitzicht over het nieuwe Park Dwingeland.” Woonconcept stelt binnenkort de aanmelding open voor in totaal 38 huurwoningen: 22 aan het Kaaplaantje en 16 aan de Notaris Mulderstraat. De resterende appartementen van De Kaap worden gerealiseerd binnen het filiaal van Jannes van der Sleedenhuis. Huurders kunnen een beroep doen op zorg maar toch zelfstandig wonen.

menu