Verloskamers Emmer ziekenhuis huislijker

De vijf verloskamers van het Scheper Ziekenhuis Emmen zijn een stuk huislijker dan tot voor kort. De herinrichting moet zorgen dat vrouwen die er bevallen en aanstaande vaders zich er beter op hun genmak voelen.

De verloskamers zijn effectiever ingericht, hebben nieuwe, frisse kleuren en moderne voorzieningen. Afdelingshoofd Pernell van Ginkel: ,,We hebben eerst de wensen van de patiënten geïnventariseerd. Toekomstige ouders hebben nu een televisie op de verloskamer en een comfortabele zit- en slaapbank.’

De kraamafdeling heeft ook twee gezinskamers gekregen waar moeder, kind én vader 24 uur per dag kunnen verblijven. De moeder kan voortaan in een prettige en veilige omgeving herstellen van de bevalling.

De verlos- en gezinskamers zijn te bekijken tijdens de informatieavond over zwangerschap en bevalling die het SZE zes keer per jaar houdt voor aanstaande ouders. Dan vertellen gynaecologen en verloskundigen ook over de zorg voor moeder en kind. De eerstvolgende infoavond is 28 juni van 19.30 tot 21.30 uur.

Op de foto een aanstaande moeder in een van de vernieuwde verloskamers. (Foto: SZE/Bianca Verhoef Fotografie)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.