Veroorzaker TT-motorongeluk mag jaar niet rijden

Een 39-jarige man uit het Gelderse Zwartebroek is veroordeeld tot drie jaar rijontzegging, waarvan twee voorwaardelijk, voor het aanrijden van een motor vorig jaar op de A28. Daarnaast legde de rechtbank hem 240 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf op.

De man was op 25 juni vorig jaar op weg naar huis na een dagje Assen in de TT-week. Hij had gedronken en zou in Assen blijven, maar kreeg ruzie met zijn vriendin en reed toen alsnog naar huis.

Op de snelweg bij Beilen botste hij achterop de motor van een Spaans stel. De slachtoffers belandden op het asfalt. De man brak meerdere ribben en een been en zijn vrouw brak haar bekken en liep brandwonden op. De man uit Zwartebroek reed door. Een andere automobilist zette de achtervolging in en noteerde zijn kenteken. De politie kon hem later op de avond bij Nunspeet van de weg halen.

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden verklaarde de man dat hij zich niks van het ongeluk kan herinneren, waarschijnlijk omdat hij in de war was door de ruzie met zijn vriendin. Maar zijn partner verklaarde bij de politie dat de man op een gegeven moment belde toen hij bij een tankstation was gestopt. Hij vertelde haar toen dat hij iemand had aangereden en dat hij niet wist wat hij moest doen.

Vooral die verklaring vond de rechtbank belangrijk voor het bewijs. De man heeft volgens de rechtbank ‘zeer onvoorzichtig’ gereden. Hij vroeg tijdens de rechtszaak of hij zijn rijbewijs mocht houden, omdat hij zonder zijn werk als zzp’er niet kan doen. Dat rechtbank oordeelde dat zijn belang minder zwaar weegt dan de straf die hij heeft verdiend voor het veroorzaken van het ernstige ongeluk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.