Verslagenheid, maar ook schouders eronder na brand Concordia Meppel

De verslagenheid is groot op en rond het terrein van Bouwcenter Concordia in Meppel. Enkele uren na de brand, die in de nacht van dinsdag op woensdag de opslag van hout en andere bouwmaterialen volledig in de as legde, wordt de volle omvang van de verwoesting pas echt zichtbaar.

„Dit doet pijn, heel veel pijn,” zegt Henk Ovinge, de oud-directeur die 44 jaar voor het bedrijf werkzaam was. „We hebben met elkaar zo'n mooi bedrijf opgebouwd en dan dit.” Zijn vrouw Geesje: „We hebben echt wel samen even gehuild.” Beiden hebben tranen in de ogen.

Ook Tiesse Blei schiet vol. „Dat was mijn plek, daar bij de balie,” zegt hij wijzend naar de smeulende resten. „Ik werk hier al 41 jaar. Toen ik vannacht van de brand hoorde, ben ik direct gekomen. Maar er was geen houden meer aan.”

Dankbaar

Dat zegt ook de eerste bevelvoerder van de Meppeler brandweer. „Toen wij kwamen was er al sprake van een grote uitslaande brand. We hebben de brand geblokt: op elke hoek een auto en zoveel mogelijk water erin. Ook hebben we kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de omliggende gebouwen.”

En daar is Jan Reuvekamp, operationeel directeur van Concordia, de brandweer dankbaar voor. „We werken er met man en macht aan om maandag weer open te gaan. Iedereen is hard aan het werk. Om onze klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen, zijn de magazijnmedewerkers uitgeweken naar onze zeven andere filialen. Nee, de bedrijfsvoering komt niet in gevaar.”

Over de schade kan hij nog niets zeggen. Die wordt nog onderzocht. „Maar dat het een miljoenenschade is, is wel duidelijk.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.