Verslavingszorg in Emmen verhuist naar Kop van Zuid

Verslavingszorg Noord-Nederland (VNN) verhuist haar beide locaties in de gemeente Emmen naar de Kop van Zuid bij het Scheper Ziekenhuis.

Dat heeft de organisatie dinsdagavond bekend gemaakt op een persbijeenkomst in het gemeentehuis van Emmen. VNN zit nu nog aan de Parallelweg in Emmen en De Breehof in Nieuw-Amsterdam. Die laatste locatie wordt gedeeld met de daklozenopvang van het Leger des Heils. Dat is zoals gemeld in een vergevorderd stadium met de aankoop van het voormalige postsorteercentrum aan de Weerdingerstraat in Emmen. Voorafgaande aan de persbijeenkomst zijn de bestuurders van alle betrokken wijkverenigingen geïnformeerd. Alle omwonenden zijn uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op woensdag 11 juli in het tegenover gelegen Esdal College.

Voormalig bejaardentehuis

De Breehof is een voormalig bejaardentehuis dat eigenlijk niet zo geschikt is voor de opvang van daklozen, laat staan 24-uurs begeleiding voor verslaafden. Teammanager Ginette Hendriks en woordvoerder Anke Kornet van VNN zijn dan ook erg ingenomen met de verhuizing. ,,De huisvesting in de Breehof voldoet niet aan de eisen van deze tijd’’, zeggen de vrouwen. ,,Een van de voordelen is dat de cliënten in Kop van Zuid de beschikking krijgen over kamers met een eigen douche en toilet, waar ze die in Nieuw-Amsterdam moesten delen.’’

Beschermd wonen

In de Kop van Zuid komt het project beschermd wonen van VNN beter tot zijn recht, is de overtuiging van alle betrokkenen. Bijkomend voordeel is dat VNN niet zoals het Leger des Heils verhuist naar de Weerdingerstraat. ,,Daar waren de bewoners daar toch wel blij mee”, zegt wethouder Robert Kleine.

Die locatie wordt in zijn geheel ingenomen door de opvang van dak- en thuislozen van Leger des Heils, bevestigt woordvoerder Renate Harkema. Er komen 20 plaatsen en 4 voor nachtopvang, al is dat in de winter meer.

Nog geen standpunt uit Emmermeer

Voorzitter Geert Wubs van de Wijkvereniging Emmermeer is gistermiddag bijgepraat door wethouder Kleine over de komst van het Leger des Heils. Een standpunt neemt hij nog niet in. ,,Komende tijd gaan we kijken hoe het plan valt in de buurt. Ik snap dat daklozen ergens moeten worden opgevangen door het Leger des Heils, maar ik snap het ook als buurtbewoners vragen of zorgen hebben.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.