Vertrek geëist van voorzitter Vlietstra van rvt Vanboeijen

Voorzitter Janny Vlietstra van de raad van toezicht van Vanboeijen moet opstappen. Dat eist de medezeggenschapsraad van de zorginstelling in Assen.

In een verklaring staat dat de medezeggenschapsraad (mzr) de positie van Vlietstra onhoudbaar vindt. Voor de vertegenwoordigers van de medewerkers van Vanboeijen is het onvoldoende dat bijna alle leden van de raad van toezicht zijn opgestapt. ,,Het is volstrekt onacceptabel dat zij blijft zitten”, zegt Arna van der Wal, voorzitter van de mzr.

Volgens Van de Wal heeft Vlietstra vanaf haar aantreden in januari alles toegedekt met betrekking tot het functioneren van de raad van toezicht. ,,Zij heeft de rol van de medezeggenschapsraad niet serieus genomen en ons meerdere malen fors onder druk gezet. Mevrouw Vlietstra heeft zeer onzorgvuldig gehandeld door op de stoel van de raad van bestuur te gaan zitten.”

De Drentse zorgorganisatie, met een groot aantal locaties voor begeleiding, wonen en dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking, kampt met een ernstige bestuurlijke crisis. Na het recente, gedwongen vertrek van drie regiomanagers en een bestuurder is onlangs ook een interim-bestuurder na een conflict vertrokken.

Vrijdagmorgen werd bekend dat een groot deel van de raad van toezicht terug zal treden vanwege de problemen. Vlietstra wilde aanblijven en nieuwe toezichthouders zoeken. Vrijdagavond kwam de mzr met de verklaring, waarin haar vertrek wordt geëist. Vlietstra was niet bereikbaar voor commentaar. 

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.