Vertrek geëist van voorzitter Vlietstra van rvt Vanboeijen

Voorzitter Janny Vlietstra van de raad van toezicht van Vanboeijen moet opstappen. Dat eist de medezeggenschapsraad van de zorginstelling in Assen.

In een verklaring staat dat de medezeggenschapsraad (mzr) de positie van Vlietstra onhoudbaar vindt. Voor de vertegenwoordigers van de medewerkers van Vanboeijen is het onvoldoende dat bijna alle leden van de raad van toezicht zijn opgestapt. ,,Het is volstrekt onacceptabel dat zij blijft zitten”, zegt Arna van der Wal, voorzitter van de mzr.

Volgens Van de Wal heeft Vlietstra vanaf haar aantreden in januari alles toegedekt met betrekking tot het functioneren van de raad van toezicht. ,,Zij heeft de rol van de medezeggenschapsraad niet serieus genomen en ons meerdere malen fors onder druk gezet. Mevrouw Vlietstra heeft zeer onzorgvuldig gehandeld door op de stoel van de raad van bestuur te gaan zitten.”

De Drentse zorgorganisatie, met een groot aantal locaties voor begeleiding, wonen en dagbesteding van mensen met een verstandelijke beperking, kampt met een ernstige bestuurlijke crisis. Na het recente, gedwongen vertrek van drie regiomanagers en een bestuurder is onlangs ook een interim-bestuurder na een conflict vertrokken.

Vrijdagmorgen werd bekend dat een groot deel van de raad van toezicht terug zal treden vanwege de problemen. Vlietstra wilde aanblijven en nieuwe toezichthouders zoeken. Vrijdagavond kwam de mzr met de verklaring, waarin haar vertrek wordt geëist. Vlietstra was niet bereikbaar voor commentaar. 

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.