Een Nepalese vrouw, die via brieven en mails contact had met de vermoorde Marcel Hoogerbrugge uit Hoogeveen, wordt niet als getuige gehoord. Dat heeft de rechtbank in Assen dinsdag bepaald.

Advocaat Ronald Knegt van moordverdachte Hala E. (48) deed een verzoek om de Nepalese Grace bij de onderzoeksrechter te laten horen. Dat is afgewezen. Volgens de rechtbank is nergens uit gebleken dat de vrouw ooit in Nederland is geweest.

Hoogerbrugge (49) werd 20 december 2017 dood gevonden op bed in zijn huis in Hoogeveen.

Vergiftigd en schedel ingeslagen

Uit onderzoek bleek dat hij is vergiftigd met een cocktail van medicijnen en dat daarna zijn schedel is ingeslagen. Hala E. werd in de zomer van 2018 aangehouden in de buurt van Londen, waar zij toen woonde. Op glazen in de keuken van de Hoogevener, waarin medicijnresten zijn gevonden, zaten haar DNA-sporen en vingerafdrukken.

Onbekende vrouw

Er is in zijn huis ook DNA van een andere, onbekend gebleven vrouw gevonden. Deze zomer bleek dat hij mailcontact had met ene Grace, een vrouw die hij 18 jaar geleden in Nepal had ontmoet.

De advocaat wilde haar verhoren over haar relatie met de Hoogevener. De officier van justitie is ervan overtuigd dat E. de dader is. De vrouw houdt vol dat zij onschuldig is. De strafzaak wordt 26 november inhoudelijk behandeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe