Verzorgings- en verpleeghuizen Drenthe houden hart vast voor de kerstdagen: 'Natuurlijk is het fijn om samen te zijn, maar precies daar zit het risico op besmetting'

Emmen: Personeel in beschermende kleding op de Covid-afdeling in verpleeghuis De Horst in Emmen. COPYRIGHT MARCEL JURIAN DE JONG Foto: Marcel Jurian de Jong

Medewerkers van verzorgings- en verpleeghuizen in Drenthe lopen op hun tandvlees, zo schrijft Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe in een persbericht, waarin ze familie van bewoners oproept zich vooral te houden aan de regels van de lockdown.

Weinig mogelijkheden voor verlof en ontspanning, zieke collega’s, roosters die eruit zien als gatenkaas en de voortdurende dreiging van besmetting: de druk neemt toe bij verzorg- en verpleeghuizen in Drenthe, zeker nu kerst nadert, zegt Mariska Roeters van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe.

Ze spreekt namens alle bestuurders van de Drentse verpleeg- en verzorgingstehuizen haar zorg uit over de naderende feestdagen.

Teveel op bezoek

,,Het zijn donkere, grijze dagen en mensen hebben begrijpelijke behoefte aan elkaars nabijheid en gezelschap, zeker tijdens de feestdagen. Onze zorg is dat familie of vrienden toch teveel op bezoek komen, of dat ze onze bewoners ophalen voor een gezellig familiediner thuis. Natuurlijk is het heel fijn om samen te zijn, maar precies daar zit een toenemend risico op besmetting en verspreiding. We kunnen mensen niet genoeg op het hart drukken om zich te houden aan de regels van de lockdown.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe