Vette cheque voor ouder- en kindcentrum Asser ziekenhuis

De inrichting van een ouder- en kindcentrum bij het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is een stap dichterbij gekomen. Serviceclub Kiwanis Assen heeft een bijdrage van 20.500 euro op tafel gelegd.

Dit is de opbrengst van de Kiwanis Trofee en Kiwanis TT-avond van dit jaar. Edwin Heuving van de club (midden op bijgaande foto) overhandigde de cheque in de wachtkamer van de Asser poli Kindergeneeskunde aan Pier Wijnja (links) en Alexander Sluijmer (rechts) van het WZA.

Het ziekenhuis wil een ouder- en kindcentrum bouwen waar vaders, moeders en kinderen dicht bij elkaar kunnen blijven bij ziekte, onderzoeken en bevallingen. De inrichting van een familiekamer in dit centrum is hét goede doel waar Kiwanis zich de komende jaren voor inzet.

Gynaecoloog Alexander Sluijmer en bestuurssecretaris Pier Wijnja zijn verguld met de cheque: ,,Wij zijn bijzonder blij. Dankzij de Vrienden van het WZA en andere gulle gevers als Kiwanis kunnen we wat extra’s doen voor patiënten en bezoekers. Zij zorgen voor de slagroom op de taart’’, zei Wijnia.

Volgens hem heeft het WZA zelf op dit terrein amper mogelijkheden. ,,Een ziekenhuis is geen commerciële instelling. We kunnen uitsluitend geld investeren in de stenen, mensen en middelen die de directe patiëntenzorg ten goede komen.’’

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die op vele manieren bijdragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Edwin Heuving: ,,Kiwanis Assen heeft gekozen voor de kinderen van het WZA omdat het een herkenbare doelgroep is in de eigen regio.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.