Vier camperplekken op de Markt in Hoogeveen

Hoogeveen krijgt eind dit jaar een locatie voor vier campers, op de Markt. Het gaat om een proef voor drie jaar.

De locatie wordt onderdeel van een netwerk aan camperplekken in de regio. De nieuwe camperlocatie vervangt die aan de Terpweg, die niet meer aan de eisen voldoet, verpauperd is en als onveilig ervaren wordt.

De camperlocatie op de Markt komt op het zuidelijke parkeerterrein, ter hoogte van het Museumlaantje. De locatie krijgt alleen een afvalbak en een stroompunt. Met de realisatie is een investering van 29.000 euro gemoeid.

Drie keer 24 uur

Camperaars kunnen er maximaal drie keer 24 uur terecht. Het overnachtingstarief is 6,50 euro (inclusief toeristenbelasting), te betalen via de parkeerautomaat. Op de locatie op de Markt komen tevens verwijzingen naar camperlocaties in het buitengebied. Ook heeft Hartgers Autobedrijf een plan voor een camperlocatie aan de Schutstraat.

Economie versterken

Met een camperplekken in het stadscentrum willen B en W de doelgroep bedienen en de lokale economie versterken. Volgens onderzoek door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) staan in ons land 96.000 campers geregistreerd. Ongeveer de helft maakt veel gebruik van camperplaatsen. Per camper wordt gemiddeld 58 euro in binnensteden besteed aan boodschappen, brandstof en horeca.

Kritisch

Volgens wethouder Erik Giethoorn zijn de ondernemers van het Toeristisch Recreatief Ondernemers Platform in de gemeente Hoogeveen bij de voorbereiding betrokken. Recron en het Recreatieschap zijn vooral kritisch. Ze vinden dat er voldoende camperplekken in Drenthe zijn, waarschuwen voor oneigenlijke concurrentie en zien geen economisch belang.

Voordat de nieuwe camperlocatie in de binnenstad aangelegd wordt, moet nog een planologische procedure doorlopen worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.