Vier jaar cel geëist voor steekpartij in Koningsnacht Assen

Voor het steken van twee mannen tijdens een vechtpartij in Assen in de nacht van 27 april, eiste het Openbaar Ministerie dinsdag vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk tegen een 21-jarige Assenaar. Een van de slachtoffers raakte zwaargewond. Een andere man werd volgens het OM door hem bedreigd met het mes.

De Assenaar was tijdens Koningsnacht aan het stappen met vrienden in de Asser binnenstad. In een club aan de Brinkstraat kreeg de groep ruzie met een andere groep jonge mannen. De ruzie ging verder op straat en mondde aan de Singelpassage uit op een vechtpartij.

Tijdens de vechtpartij voelde een 19-jarige man ineens een vreemde pijn in zijn rug. Hij bleek een steekwond te hebben en raakte bewusteloos. Hij werd met spoed overgebracht naar het UMCG. Daar bleek hij zwaargewond te zijn: hij had een klaplong en bloed in zijn longen.

Steekwond

Volgens de arts die hem heeft behandeld, had het weinig gescheeld of het was veel slechter met hem afgelopen. Een vriend van de 19-jarige man had ook last van zijn rug. Toen hij thuis was, ontdekte zijn moeder dat hij ook een steekwond had. Uit onderzoek bleek dat het mes was afgeketst tegen zijn wervelkolom. Daardoor viel het letsel bij hem mee.

Toen de politie bij de vechtpartij kwam, zagen agenten de 21-jarige man wegrennen. Een man die door hem zei te zijn bedreigd met het mes, wees de Assenaar aan als de dader. Een agent op een fiets kon hem even verderop aanhouden. Daar werd ook het mes gevonden. Daaraan zat bloed van het slachtoffer dat ernstig gewond geraakt was.

Verdachte ontkent

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij iemand heeft gestoken of bedreigd. De man is als kind geadopteerd uit Haïti. Daar is hij als kind ernstig verwaarloosd, waardoor hij psychische problemen heeft opgelopen. Een psycholoog heeft hem daarom verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

De aanklaagster eiste ook dat hij wordt behandeld, onder meer voor zijn agressie. Ook wil ze dat hij ruim 6000 euro schadevergoeding betaalt aan beide slachtoffers. Beide jongens zeggen dat ze erg bang zijn geweest en dat ze zich nog steeds regelmatig onveilig voelen.

Op 1 november doet de rechtbank uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.