Vier jaar en tbs voor gewelddadige verkrachting Emmen

Een 30-jarige man uit Emmen is veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor een gewelddadige verkrachting van een vrouw in Emmen vorig jaar mei.

De man is ook schuldig bevonden aan een poging tot vrijheidsberoving van een 16-jarig meisje bij Smalbroek in 2012. In 2013 kreeg de man al drie jaar cel voor poging tot doodslag op een zwangere prostituee in het Groningse Zuidbroek. Daarvan zat hij er twee uit voor hij vervroegd vrijkwam. De rechtbank heeft bepaald dat hij dat jaar nu alsnog moet uitzitten.

De verkrachting in Emmen vond plaats in de bosjes bij de wijk Emmerhout. Het slachtoffer fietste 's avonds rond tien uur naar huis toen de man haar van de fiets trok. Hij sloeg haar met een stratenmakershamer op haar hoofd, schopte haar en dwong haar mee te lopen de bosjes in. Daar verkrachtte hij haar.

De rechtbank heeft bepaald dat het slachtoffer 5000 euro smartengeld krijgt en daarnaast bijna 1500 euro voor immateriële schade en advocaatkosten. De vrouw uit Smalbroek krijgt 500 euro smartengeld. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.