Vier jaar voor brand en doodschieten rottweiler

Een 58-jarige Assenaar is dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel voor brandstichting, vuurwapenbezit en het doodschieten van zijn rottweiler.

De rechtbank acht bewezen dat hij op 14 februari zijn eigen huis aan de Hertenlaan in Assen in brand heeft gestoken. De man lag in scheiding. Het huis was aan zijn ex-vrouw toegewezen. Op de bewuste dag zou een deurwaarder komen om hem uit de woning te zetten.

De man en zijn rottweiler werden na de brand korte tijd vermist. Hij is na een zoektocht teruggevonden in een bosperceel bij de A28. De Assenaar bleek de hond te hebben doodgeschoten met een vuurwapen. In het huis is niet alleen brand geweest. Er zijn volgens de ex-vrouw ook voor ruim 29.000 euro vernielingen aangericht.

De rechtbank in Assen heeft haar verzoek tot schadevergoeding niet ontvankelijk verklaard. Naar het oordeel van de rechtbank is er onvoldoende informatie om de claim van de vrouw te beoordelen. De man is schuldig bevonden aan brandstichting, waarbij gevaar is ontstaan voor goederen en voor mensen. Hij had ook een vuurwapen zonder vergunning. De Assenaar is voor psychisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum geweest. Hij heeft geweigerd om aan het onderzoek mee te werken.

De opgelegde straf is gelijk aan de eis. De advocaat van de man zei dinsdag na de uitspraak dat hoger beroep wordt aangetekend tegen het vonnis van de rechtbank.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.