Vier jongeren aangehouden voor vernielingen dierentuin

De politie heeft maandag vier minderjarige jongeren uit Emmen aangehouden voor de vernielingen in de oude dierentuin in hun woonplaats.

De politie hoorde vóór het weekend al de eerste verdachten van de vernielingen en nam hun verklaring op. Van het viertal dat nu is aangehouden heeft een aantal al van zich laten horen bij de politie. Alle vier zitten vast en worden verhoord. De politie heeft zicht op meer verdachten en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De opgepakte jongeren worden verdacht van betrokkenheid bij de grootschalige vernielingen in het pinksterweekend in de oude dierentuin in Emmen. De schade zou volgens eerste schattingen meer dan een ton bedragen. Afgelopen vrijdag heeft een schade-expert een ronde gemaakt door het park om de ravage in kaart te brengen. Volgens een woordvoerster van de gemeente kan het nog enkele weken duren voor het precieze bedrag bekend is.

Inmiddels zijn er zijn noodmaatregelen getroffen in het park. Zo zijn de vernielde deuren hersteld om de toegang tot de gebouwen goed af te sluiten. Ook is een bedrijf ingeschakeld om kapot glas op te ruimen. Volgens een gemeentewoordvoerster is alles erop gericht om de omgeving weer veilig te maken voor als het park straks weer opengaat overdag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.