Kenniscentrum CMO Stamm heeft woensdag de vijf genomineerden voor vrijwilligersprijs Het Compliment van Drenthe bekend gemaakt.

De genomineerden zijn dorpscoöperatie de Brug uit Gasselternijveen, sportvereniging Tynaarlo, stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe uit Emmen, Stichting Griendtsveenpark uit Erica en drie voedselbanken (Noordenveld, Zuid-West Drenthe en Hart van Drenthe). De drie voedselbanken tellen samen als een van de genomineerden.

Inspirerend in de regio

De vijf genomineerden zijn gekozen uit 74 organisaties die zich hadden aangemeld. De prijs, speciaal voor vrijwilligersorganisaties of initiatieven in Drenthe, wordt uitgereikt aan een organisatie die structureel verschil maakt in de regio en inspirerend is voor andere organisaties en vrijwilligers, laat organisator CMO Stamm weten.

CMO Stamm is een kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken in Drenthe en Groningen is door de provincie Drenthe in de arm genomen om de prijs vorm te geven.

3000 euro

Compliment van Drenthe is overigens geen nieuw initiatief. In de provincie Groningen wordt die al 20 jaar uitgereikt. Om genomineerd te worden moeten vrijwilligersorganisaties of initiatieven wel aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het onder andere ‘een structureel verschil maken voor de regio’. „Het compliment van Drenthe is eigenlijk een waardering voor organisaties en initiatieven waar veel vrijwilligers werken”, zegt Lisette Trinks-Spendel, adviseur van CMO Stamm.

Op 7 december aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnende organisatie krijgt 3000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe