Vijf redenen om zondag naar C’est la Vie in Emmen te gaan

Het centrum van Emmen staat zondag tijdens C’est la Vie weer vol straattheater, muziek en marktkramen. Dagblad zet vijf redenen om het zomerfeest te bezoeken op een rij.

1) De markt

De vlooienmarkt annex braderie tijdens C’est la Vie is een van de grootste zomermarkten in Emmen. Op dit moment is organisator Vitalis al druk bezig om een goede plek te vinden voor alle kramen. ,,Doorgaans hebben we met C’est la Vie tussen de twee- en driehonderd kramen staan’’, vertelt een woordvoerder. Vanaf 10 uur nemen de kooplieden hun intrek op de stadsvloer.

2) Het straattheater

Een bokswedstrijd. Twee overijverige straatvegers. Of wat te denken van een show vol circus en acrobatiek? Een middag per jaar gebeuren er opmerkelijke en onverwachte dingen op de stadsvloer van Emmen. Dat is te danken aan het Straattheater Festival, misschien wel het leukste onderdeel van C’est la Vie. Organisator Leonie Pluyter geniet er van om theater op zo’n laagdrempelige manier aan te bieden. ,,Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi om te zien hoe kinderen helemaal opgaan in een act’’, vertelt ze. Dit jaar strikte ze acht theatergroepen, met onder anderen twee topacts uit België. Zoals Peek-a-Boo!, dat een boksring als decor heeft. Zij krijgen een plekje bij de fietsenkelder aan de Wilhelminastraat. De tweede Belgische groep is CaFe SoLo, dat de hele wereld rondreist met een spectaculaire show vol acrobatiek en circus. Tussen 13 en 17 uur te zien op de stadsvloer.

3) Live-muziek

Als het straattheater en de markt op z’n eind lopen, neemt de horeca van Emmen het estafettestokje over met een keur aan livemuziek op zes podia in de binnenstad: bij Rue de la Gare, Hotel Boerland, de Hema, het Marktplein, de Matissepassage en het Raadhuisplein. Er is voor elk wat wils: van gevestigde namen als Alides Hidding en DJ Jean tot de blues van Blues Avenue Revisited en Nederlandstalige liedjes op het Raadhuisplein. Kijk vooral even op de website www.cestlavie-emmen.nl of bemachtig een plattegrond die in het centrum wordt uitgedeeld!

4) Kermis

Ook dit jaar strijkt de zomerkermis neer op het parkeerterrein aan de Vreding. Van 21 tot en met 29 juli staan er rond de dertig attracties opgesteld. Volgens organisator Arnold Por komen onder meer illustere namen als de Mega Booster en Tornado naar Emmen. Om de overgang van het centrum naar het kermisterrein te overbruggen, worden de eerste attracties al op het marktplein - achter de Bik Bar - opgesteld.

5) De sfeer

Allemaal mooi en aardig, zo’n programma, maar C’est la Vie is vooral ook een goede gelegenheid om het centrum in te gaan, een terrasje te pakken en vrienden en bekenden te ontmoeten. Aan het weer lijkt het dit jaar niet te liggen. Wat zou u zeggen van een zomerdag met een temperatuur rond de 27 graden?

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.