Vijf tips voor de vrije zondag

Nog niets te doen? Van wandelingen tot graffitikunst, in het Noorden is zondag veel te beleven.

Voor de natuurliefhebber

Voor de natuurliefhebber die geen moeite heeft met vroeg opstaan organiseert Nationaal Park Drentsche Aa een lentewandeling in het archeologisch reservaat De Strubben. Vertrek is om 7.30 uur, vanaf de parkeerplaats De Strubben aan de Borgweg, tegenover Landgoed de Schipborg.

Meer informatie vind je op de website van Drentsche Aa.

Rariteiten in Groningen

Slecht weer verhinderde de vorige editie van de 'zeldzaam mooie markt' op de Vismarkt in Groningen. Op deze extra editie van de markt vind je naast unieke, handgemaakte producten en rariteiten. Er zijn meer dan honderd marktkramen. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur.

Cuby in Assen

In 2016 zou Harry 'Cuby' Muskee zijn 75e verjaardag vieren. Voor het Drents museum in Assen was het aanleiding om een overzichtstentoonstelling over het leven van de in 2011 overleden blueszanger te organiseren. Morgen is de laatste dag van de expositie in het museum aan de Asser Brink.

Graffiti in Veendam

In het Doe Museum in Veendam kun je terecht voor een tentoonstelling over de bekende graffitikunstenaar Banksy. De tentoonstelling bestaat uit films, prints van muurschilderingen en een overzicht van remakes. Ook is werk van regionale graffitikunstenaars te zien. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met sjablonen.

Boerderijfair in Loon

In het Esdorp Loon, ook wel bekend als de 'Parel van Assen', wordt morgen een boerderijfair gehouden bij en in oude boerderijen, op de brink en bij de oude smederij in het dorp. Er zijn meer dan 85 exposanten. In het hofje achter de boerderij Asserweg 4-6 worden oude tractoren en oogstmachines tentoongesteld. Bij de smederij wordt ijzer gesmeden bij het vuur. De fair duurt van 10.00-16.30.

Het onderstaande filmpje geeft een impressie van een vorige editie van de boerderijfair.

Boerderijfair '14 from Kim Snip on Vimeo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.