Vijf verdachten opgepakt voor inbraak hockeyclub MHC Roden

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Roden vijf verdachten aangehouden voor de inbraak in de kantine van Mixed Hockey Club Roden aan de Roderweg.

Een getuige hoorde vreemde geluiden bij een sportkantine aan de Roderweg en belde de politie. Op het terrein van de kantine troffen agenten meerdere personen aan, die bij het zien van de agenten op de vlucht sloegen.

De politie kon een 18-jarige vrouw uit Leek direct aanhouden op het terrein. In de omgeving werden vier mannen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Assen, een 20-jarige man uit Veenhuizen, een 23-jarige man uit Arnhem en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

In sportkantines in het Noorden worden de laatste tijd regelmatig inbraken gepleegd. In juli zijn drie mannen opgepakt voor meerdere inbraken in sportkantines in Noord-Nederland. ,,Met die drie verdachten hebben we een aantal zaken opgelost. We gaan nu kijken of de verdachten die dinsdagavond opgepakt zijn, te maken hebben met inbraken die recent gepleegd zijn'', zegt politiewoordvoerder Pieter Boomsma.

In een woning aan Den Dam in Roden is in dezelfde nacht ook ingebroken. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij deze inbraak. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Op het terrein van de sportvereniging zijn goederen gevonden die uit de kantine kwamen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.