Vijfde verdachte aangehouden voor vernielingen dierentuin

De politie heeft maandagavond een vijfde verdachte aangehouden voor de vernielingen die tijdens het Pinksterweekend in de oude dierentuin van Emmen gepleegd werden.

Gisteren maakte de politie bekend vier jongeren te hebben opgepakt. Een aantal van hen had zich al gemeld bij de politie.
Van de vijf verdachten zitten nog vier jongeren vast. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie geeft aan nog meer verdachten in beeld te hebben. Om hoeveel jongeren het gaat kan de politie niet zeggen.

De opgepakte jongeren worden verdacht van betrokkenheid bij de grootschalige vernielingen in het pinksterweekend in de oude dierentuin in Emmen. De schade zou volgens eerste schattingen meer dan een ton bedragen. Afgelopen vrijdag heeft een schade-expert een ronde gemaakt door het park om de ravage in kaart te brengen. Volgens een woordvoerster van de gemeente kan het nog enkele weken duren voor het precieze bedrag bekend is.

Inmiddels zijn er zijn noodmaatregelen getroffen in het park. Zo zijn de vernielde deuren hersteld om de toegang tot de gebouwen goed af te sluiten. Ook is een bedrijf ingeschakeld om kapot glas op te ruimen. Volgens een gemeentewoordvoerster is alles erop gericht om de omgeving weer veilig te maken voor als het park straks weer opengaat overdag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.