Vijftienduizend kippen dood bij schuurbrand Orvelte

Bij een brand in twee schuren aan het Oranjekanaal Noordzijde in Orvelte zijn in de nacht van zondag op maandag vijftienduizend kippen omgekomen.

Rond 02.30 uur zag de bewoner dat de schuren in brand stonden. Hij belde zelf de brandweer en verliet het woonhuis, dat vlakbij de schuren ligt. De korpsen van Westerbork en Schoonoord waren snel ter plaatse maar konden niet voorkomen dat de schuren volledig uitbrandden. De vijftienduizend kippen, die in een van de twee schuren zaten, maakten geen schijn van kans. De woning bleef gespaard.

De bluswerkzaamheden werden bemoeilijkt doordat drie hoogspanningskabels, die boven de schuren hingen, naar beneden kwamen. Netbeheerder TenneT heeft de kabels in de loop van de ochtend verlegd. Doordat de belangrijkste kabel intact bleef, heeft de omgeving geen problemen met elektriciteit ondervonden.

FOTO DVHN/ROSA TIMMER

De loshangende hoogspanningskabels.

Over de oorzaak van de brand is nog geen duidelijkheid. Bij de brand is asbest op het terrein terecht gekomen, waardoor het onderzoek nog niet kan beginnen.

In Orvelte roken de schuren maandagochtend nog na. De weg is over honderden meters afgezet, in verband met mogelijk neergekomen asbestdeeltjes. Verslaggever Rosa Timmer is in Orvelte en maakte onderstaande foto.
FOTO DVHN/ROSA TIMMER

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.