Vijvers Beilen flink opgeknapt

Twee vijvers in Beilen, in de wijken de Made en ‘t Spiek, worden voor ruim 320.000 euro gerenoveerd. Er moet weer in gevist kunnen worden.

De vijvers zijn verwaarloosd en dichtgegroeid met planten. Door slibvorming zijn de vijvers steeds ondieper geworden en is er geen ruimte meer voor vissen.

Bewoners van de wijk het ‘t Spiek zeiden tijdens een wijkrenovatie in 2014 al dat ze graag wat aan de vijvers wilden laten doen. Ook Hengelsportvereniging Beilen wil er graag weer in kunnen vissen. De vijvers worden gebaggerd en er worden flauwe oevers aangebracht om paai- en rustplaatsen te creeren.

De helft van de drie ton wordt betaald door de gemeente Midden-Drenthe, de andere helft neemt het waterschap Drents Overijsselse Data voor haar rekening.

In september worden omwonenden ingelicht over de invulling van de plannen, in het najaar begint het baggeren van de vijvers. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan.

In de rest van Midden-Drenthe worden alle vijvers kritisch bekeken en zo nodig krijgen er meer een flinke onderhoudsbeurt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.