Vissers luiden feestweek van Peize in

Man en vrouw, jong en oud, een brede afspiegeling van de dorpsbevolking deed dinsdagavond mee aan de viswedstrijd van Peize.

Vissen een mannenzaak?! Petra Kruijer uit Altena en haar dochters Joska (8), Iris (6) en Astrid (11) weten wel beter. Uiteraard vergezellen ze vader Bert bij de Peizer viswedstrijd. ,,We hebben maandag al even voorgevist’’, laat Petra strijdlustig weten.

Moeilijk te vangen vis

Twaalf kinderen en 27 volwassenen doen mee aan de viswedstrijd, die daarmee meer belangstelling trekt dan in 2015.

Rutger Ottens (17) heeft al een stekelbaars uit het water getrokken, zijn even oude maat Sander Dekker een voorntje. Rutger toont de wormen die hij uit de composthoop heeft gehaald. Hij heeft ook een doosje maden bij zich.

Hengelclub De Rietvoorn organiseert de wedstrijd, samen met de Vereniging Volksvermaken. ,,Het Peizerdiepje zit vol vis, maar je vangt er niet veel’’, weet Jan Luinge van de vereniging. ,,Geen idee hoe dat komt.’’ Samen met Arjan Gritter leidt hij de wedstrijd.

‘Wondervoer’

Dennis Smit uit Hoogkerk en Mariska Boonstra uit Opende verblijven op de camping bij Peize en lazen van de wedstrijd. Ze hebben een grote doos vol ‘wondervoer’ bij zich voor de vissen en in een koeltas kaas en worst voor zichzelf. Met de hengels en stoelen is het nog een heel gesleep van de auto naar het water.

De hele week zijn er nog activiteiten in en rond Peize. Woensdagavond is er een puzzelwantocht, morgen een puzzelrit voor fietsers en vrijdag eentje voor auto’s. Het weekend is het helemaal druk in het dorp, met zaterdag de Peizer jaarmarkt en zondag een spectaculair zomerfeest op de Brink, met rodeosurfen, ringsteken en hobbelfietsen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.