Vlag in Zandpol kan uit: school open tot zeker medio 2018

De protestants-christelijke basisschool De Zwaluw blijft zeker tot de zomer van 2018 open. Dit heeft het bestuur van onderwijsstichting Viviani besloten.

Boven De Zwaluw, de enige school van het circa 500 inwoners tellende dorp, hingen lange tijd donkere wolken. Begin dit jaar leek het erop dat de school na de zomervakantie van 2016 onder de opheffingsnorm van 23 leerlingen zou zakken. Viviani-bestuurder Nelly Braaksma kwam naar Zandpol om te vertellen over de prognoses, waarop ouders van schoolkinderen betoogden dat zij er alles aan zouden doen om sluiting te voorkomen.

Begin vorige maand staken de ouders de vlag uit. De 23ste leerling was binnen en ruim voor de peildatum 1 oktober. Dit was overigens geen garantie dat de school na dit schooljaar open zou blijven. Viviani kan ook scholen sluiten met 23 leerlingen of meer. Maar dinsdag kwam voor Zandpol dan toch het verheugende nieuws. De school blijft in ieder geval open tot eind van het schooljaar 2017 - 2018. Voorlopig komt er geen einde aan ruim 90 jaar onderwijs in Zandpol.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.