Vliegtuig dat wil landen op Eelde wordt teruggeblazen naar Londen

Vliegveld Eelde. Foto: Archief DvhN

Twee keer probeerde het vliegtuig uit Londen dinsdagmiddag te landen. Twee keer mislukte het. Het waait te hard.

Vlucht BE6034, die rond 16.40 uur op Groningen Airport Eelde had moeten landen, is omgedraaid en vliegt momenteel terug naar Londen.

„Het vliegtuig was al in de buurt van Eelde en had de daling al ingezet”, reageert woordvoerder Lizette van Dijken van het vliegveld. „Hoe ver het vliegtuig kwam weet ik niet, maar het waaide zo hard dat de piloot is omgekeerd.”

Ook de vlucht van dinsdagavond gaat niet door

Ook de laatste vlucht van Londen naar Eelde, die aan zou komen om 21.15 uur, gaat niet door. De vlucht is vanwege de storm geannuleerd.

Voor woensdag staan opnieuw twee vluchten op het programma, een 's middags en een 's avonds.

Aantal passagiers gestegen 

Het aantal passagiers van Groningen Airport Eelde is in 2018 gegroeid, meldde het vliegveld dinsdagmiddag. Volgens Groningen Airport Eelde zijn vorig jaar 241.737 reizigers van of naar Eelde zijn gevolgen, een record. In 2017 waren het 227.982 passagiers. De groei is het gevolg van de lijndiensten naar München, Londen en Kopenhagen.

De vluchten naar Kopenhagen en München zijn eind 2018 echter gestopt. Dat zorgt voor een tekort op de begroting voor dit jaar. Het vliegveld is op zoek naar andere maatschappijen die lijndiensten vanaf Eelde willen onderhouden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Vliegveld Eelde
menu