Vlog: Rosa infiltreert bij... ChristenUnie Assen (+recensie)

Zijn er bitterballen en is er wat te lachen? Verslaggever Rosa Timmer loopt politieke activiteiten af. Zaterdag was ze bij de ChristenUnie die pannenkoeken bakte in Marsdijk in Assen.

Bobo-gehalte:

Laag, twee halve bobo’s. Nummer twee van de lijst Bouke Weening stond vrolijk pannenkoeken te bakken, maar lijsttrekker Bert Wienen gaf zaterdag de voorkeur aan een bijeenkomst in Utrecht. Het schijnt dat wethouder Harmke Vlieg later op de dag mee heeft gebakken, maar ze was er niet bij in Marsdijk. Vertrekkend raadslid Peter Sturing was er ook.

Was het wat?

De foodtruck waarin de ChristenUnie’ers pannenkoeken bakten is van Sturing, die over een paar maanden met deze snackwagen naar de Azoren (Portugal) vertrekt om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Zijn reden: ,,Heb jij het weer hier gezien?’’

Hij wees erbij naar de motregen. Sturing moet weten dat het op de Azoren ook kan spoken en dat er zo af en toe niets mis is met natuurlijke irrigatie van onze lieve Heer zelve, maar afijn. Het mooie van de ochtend: geen preken of wijzende vingertjes. Het mindere: het ontbrak geheel aan interesse van publiek. Het kan zijn dat het kwam omdat niet keigroot het woord GRATIS op de truck stond.

Pannenkoeken bakkende CU’ers. In het midden Rosa Timmer. Foto: DvhN

Was er wat te bikken?

Onbeperkt koffie, thee en natuurlijk: pannenkoeken! Ze waren vet, dik en overheerlijk. Het logo van de ChristenUnie werd er als mooie finishing touch met blauwe suiker op gestrooid. Jammer alleen, dat er niemand buiten de ChristenUnie ze kwam opeten. Zelfs de accordeonspeler die er eentje kreeg aangereikt, liet de pannenkoek verkleumen.

Humor?

Jazeker, de ChristenUnie-adepten stoorden zich er geenszins aan dat er niemand kwam opdagen. Ze gebruikten de truck om bij te praten, waarbij de zelfspot niet van de lucht was.

Eindoordeel:

Omdat de pannenkoeken lekker waren, de mensen ontzettend aardig maar er wel wat meer moeite gedaan kon worden om de clientèle te trekken 3,5 ballen van de 5.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.