Vluchten Eelde naar en van Turkije gaan toch door

Alle vluchten van Eelde naar Turkije en van dat land naar Groningen Airport Eelde (GAE) gaan alsnog door.

Eerder zaterdagochtend werd gemeld dat een vlucht naar Eelde uit het Turkse Dalaman van luchtvaartmaatschappij Transavia was geannuleerd. Dit vanwege de verijdelde couppoging van een deel van het Turkse leger.

De vlucht gaat alsnog door, maar later dan gepland. Reizigers vanuit Dalaman vertrekken met deze vlucht zaterdagnacht om 1.00 uur Nederlandse tijd. Ze komen dan aan op Schiphol, vanwaar ze naar Eelde worden gebracht, staat te lezen op de website van Groningen Airport Eelde (GAE). Naar verwachting komen ze daar zondagochtend rond 7.00 of 8.00 uur aan.

Eerder werd bericht dat de vluchten van Transavia geannuleerd zouden worden. Maar de luchtvaartmaatschappij hervat zaterdagmiddag alle vluchten naar Turkije. Er staan vijf op het programma: drie vanaf Schiphol naar Izmir, Antalya en Gazipasa, een vanaf Groningen via Eindhoven naar Dalaman (14:35 uur) en een vanaf Eindhoven naar Gazipasa. Dat heeft een woordvoerster gemeld.

De twee vluchten van TUI van en naar Antalya, vanaf Eelde, staan ook nog gepland. Reizigers die niet meer naar Turkije willen vertrekken, kunnen kosteloos annuleren of omboeken. Ook reisorganisatie Thomas Cook zegt flexibel om te gaan met mensen die dit weekeinde afzien van hun reis naar Turkije.

Transavia heeft sowieso alle ochtendvluchten vanaf Schiphol naar Turkse bestemmingen geannuleerd. Er is ook een vlucht geannuleerd die vanaf Rotterdam The Hague Airport zou vertrekken. Over de vluchten die in de middag vertrekken, is nog geen besluit genomen. ,,Daar wordt in de loop van de ochtend naar gekeken”, aldus een woordvoerster.

Doorgang

Corendon laat alle vluchten vanaf Schiphol en Eindhoven vooralsnog gewoon doorgaan. Volgens directeur Atilay Uslu is er geen negatief reisadvies. De maatschappij heeft momenteel 5000 Nederlandse toeristen in Turkije zitten en is van plan zaterdag 1510 toeristen naar dat land te vervoeren. Het bedrijf heeft echter twee toestellen gecharterd bij Transavia die niet zullen vertrekken. Uslu: ,,De 190 mensen die hiermee zouden vertrekken dreigen hierdoor gedupeerd te worden. Hetzelfde geldt voor 190 mensen die in Turkije op hun terugvluchten wachten. We zijn momenteel op zoek naar een oplossing door andere vliegtuigen in te zetten.”

Reizigers wordt geadviseerd de websites van de reisorganisaties in de gaten te houden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.