Voedselbanken Midden-Drenthe op zoek naar nieuwe voorzitter

Peter Hol, de voorzitter van de voedselbank Midden-Drenthe, stopt per 1 november. Ook secretaris Gea van der Ploeg houdt ermee op.

Hol, die vier jaar aan het roer stond van de Voedselbanken in Midden-Drenthe, kiest ervoor het na één termijn voor gezien te houden. In februari was er sprake van een conflict tussen vrijwilligers van de Voedselbank in Assen en het bestuur. Daar heeft zijn vertrek overigens niets mee te maken, aldus Hol. ,,Het is gewoon een regulier proces. Ik heb mijn vertrek vorig jaar oktober al kenbaar gemaakt bij het bestuur. Hetzelfde geldt overigens voor Gea van der Ploeg.” Hol is tevreden over de invulling van zijn voorzitterschap. ,,In de kern is het gewoon een kwalitatief goede organisatie. Maar er is altijd nog wel wat te poetsen en polijsten.”

De vacature voor nieuwe bestuursleden is nu al openbaar. ,,Ze liggen niet echt bij bosjes voor het oprapen, denk ik tenminste.” Hol hoopt dat er zich snel iemand meldt: ,,Dat zou mooi zijn. Dan kunnen we nog een stukje samen optrekken. Je hebt natuurlijk een crisisje hier en daar, maar het is een erg dankbare job.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.