Voetbal Academie onderwijst de jeugd in Assen

Voetballertjes van 6 tot 13 jaar kunnen vanaf september tien weken lang een cursus in hun favoriete sport volgen in Assen. De Regionale Voetbal Academie (RVA) en het Dr Nassau College slaan de handen ineen.

De RVA is al een aantal jaren actief in Sneek, Groningen en Zweeloo. Met de afdeling Topsport van het Dr. Nassau College wordt sinds september onderhandeld over een voetbalschooltje, dat straks daadwerkelijk begint op de velden van de locatie Quintus.

Jonge spelers uit Assen en omstreken kunnen hier vanaf september naast de training bij hun eigen club extra voetballessen volgen. De RVA heeft als doel cursisten optimaal te begeleiden bij hun ontwikkeling als voetballer en als persoon.

Het Dr. Nassau College hoopt hier later de vruchten van te plukken. De school denkt dat voetballertjes die voor hun middelbare schooltijd via de voetballessen kennismaken met Quintus straks sneller geneigd zijn zich voor een vervolgopleiding op deze school aan te melden.

De voetbalacademie overweegt meer activiteiten op de Asser school, zoals workshops tijdens sportdagen of een naschools voetbalaanbod. ,,Wij leren spelers niet alleen te luisteren en reproduceren, maar om zelf actie te ondernemen. Om te doen, te ondervinden, eigen keuzes te maken en te leren van je eigen fouten.’’

Dat zegt Douwe Jan van der Wal, oprichter van de RVA. Hij geeft straks de voetballessen in Assen samen met collega Marco Dijkstra. Deze twee begonnen hun voetbalacademie toen zij beiden studeerden aan de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO) in Sneek.

Zie voor meer informatie de website: www.regionalevoetbalacademie.nl.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.