Voetbalclub Diever-Wapse in zwaar weer

Kan er komend jaar nog worden gevoetbald in Diever en Wapse? Dat is de vraag nu het voltallige bestuur van fusieclub vv Diever-Wapse is opgestapt.

Door de bestuurscrisis wordt de vereniging acuut in haar voortbestaan bedreigd.

De vv Diever is opgericht in 1941, sv Wapse zes jaar later. Zomer 2011 besloten beide clubs samen te gaan. De fusieclub Diever-Wapse, waarvan het eerste elftal uitkomt in de vijfde klasse van de zondagamateurs, kent een zevenkoppig bestuur. ,,Al een tijdje waren er twee vacatures”, vertelt Albert-Jan Oostra, tot voor kort wedstrijdsecretaris senioren. ,,Er zijn twee bestuursleden opgestapt omdat ze het te druk hadden gekregen. Ze konden hun werk voor de voetbalvereniging er niet langer bij doen.”

Het achtergebleven vijftal heeft vervolgens van alles geprobeerd om twee nieuwe bestuursleden te vinden. ,,Er is onder meer een enquête gehouden en we hebben een belronde gedaan. Maar dat heeft helaas niks opgeleverd: de vacatures staan nog altijd open. Toen hebben de vijf anderen gezegd: als het zo moet, kappen wij er ook mee. Alle circa 120 leden hebben daar een brief over in de bus gekregen.”

Taken waarnemen

De achterblijvers voelden er volgens Oostra niet voor om blijvend de taken van de opgestapte twee bestuursleden over te nemen. In voetbaljargon: ,,Je bent dan steeds bezig om de gaten dicht te lopen.” Hijzelf kreeg er bijvoorbeeld, bovenop zijn werk als wedstrijdsecretaris, het kalken van de witte lijnen van de wedstrijdvelden bij. ,,Dat blijf ik doen tot de winterstop, maar niet langer. Ik heb het al druk genoeg.”

Nog voor het eind van het jaar komt er een buitengewone algemene ledenvergadering. Dan moet alsnog een nieuw bestuur worden geformeerd. De opgestapte bestuursleden stellen zich geen van allen herkiesbaar, laat Oostra weten. Maar als het al niet lukt twee nieuwkomers te ronselen, hoe zou de club er dan in moeten slagen in één keer zeven nieuwe bestuursleden te vinden? Die vraag kan Oostra zo direct niet beantwoorden. ,,Ik weet wel dat als we eind dit jaar nog steeds geen bestuur hebben, de vereniging ophoudt te bestaan. Maar laten we niet op voorhand al uitgaan van het allersomberste scenario.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.