Meidenvoetbal is al tijdenlang een van de snelst groeiende sporten van ons land. Bij SVBO in Barger-Oosterveld merken ze daar niets van. Dat moet veranderen, vindt bestuurslid Mark Siekman. Een grote wervingscampagne is aanstaande.

SVBO telt ruim vijfhonderd leden en amper vijf procent daarvan is van het vrouwelijke geslacht. ,,We hebben een dameselftal, een team dat zeven tegen zeven speelt en een paar jonge meisjes die bij de jongens voetballen. Maar dat is het dan ook’’, zegt de 35-jarige Siekman.


loading

Dat dames en meiden een heel beperkte rol spelen bij SVBO werd Siekman onder meer duidelijk toen hij op een avond door het ledenbestand scrolde. ,,Ik dacht bij mezelf: hier moeten we iets aan doen. We hebben alle faciliteiten om veel meer meiden hier lekker te laten voetballen.’’

Spotje met bekende Nederlandse voetbalster

De rest van het bestuur was het met Siekman eens. Met meerdere clubleden werd een campagne bedacht, die volgende week wordt uitgerold. ,,We zetten in op verschillende sporen. Uiteraard maken we gebruik van sociale media, maar we gaan ook flyeren en roepen leden op om ons initiatief in gewone reguliere gesprekken bij mensen onder de aandacht te brengen.’’


loading

Daarnaast probeert SVBO nog een spotje op te laten nemen met een landelijk bekende voetbalster. Het vizier bij de campagne is vooral gericht op meisjes. ,,Maar als jonge vrouwen bij ons willen voetballen, zijn ze uiteraard ook van harte welkom.’’ Tot het eind van dit seizoen kunnen liefhebbers onbeperkt op proef komen trainen bij de club van geel en zwart.

BDE heeft in Emmen en omgeving de meeste meidenteams

De voetbalverenigingen die het dichtst bij het sportpark van SVBO te vinden zijn, zijn SC Angelslo, VV Emmen, VEV (Klazienaveen-Noord) en DVC’59 (Nieuw-Dordrecht). ,,Op VEV na spelen daar wel vrouwen, maar geen meisjes in teamverband’’, weet Siekman.

BDE is in Emmen en omgeving de club met verreweg de meeste meidenteams. Dit is een op meisjes en vrouwen gericht samenwerkingsverband tussen de clubs DZOH (wijk Rietlanden), Bargeres (wijk Bargeres) en Sportclub Erica.

Het doel van SVBO is om uiteindelijk voor alle leeftijdscategorieën een eigen meidenteam te hebben. ,,Die kunnen dan tegen meidenteams van andere clubs spelen en tegen jongensteams van vergelijkbare kwaliteit.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe