Voetbalclubs, KNVB en Emmer politiek om tafel: goed om elkaar wat vaker in de ogen te kijken

De voetbalclubs in de gemeente Emmen gaan één tot twee keer per jaar om tafel met de KNVB en een afvaardiging van het gemeentebestuur

Deze intentie is deze week uitgesproken tijdens een bijeenkomst van de Emmer voetbalclubs in de kantine van SVV’04 in Schoonebeek.

Volgens voorzitter Jos van Hees van SVV’04 is het goed dat de clubs, de KNVB en de gemeente elkaar met een zekere regelmaat in de ogen kunnen kijken om ontwikkelingen binnen het amateurvoetbal te bespreken. ,,Dan kun je denken aan kunstgras, de druk op vrijwilligers, eventuele samenwerkingsverbanden en de stijgende kosten waarmee de verenigingen te maken hebben.’’

Onderhoud kleedkamers

De voetbalclubs bundelden enkele jaren geleden de krachten toen zij eind 2014 te horen kregen dat zij vanaf januari 2015 zelf moesten opdraaien voor het onderhoud van kleedkamers. De verenigingen vonden het absurd dat de gemeente de maatregel op zo’n korte termijn erdoor drukte en kwamen in verzet. Met succes. De maatregel werd later ingevoerd en ook kregen de clubs opgeteld zo’n 8 ton om achterstallig onderhoud weg te werken.

Na dit succes opperden meerdere clubbestuurders dat verenigingen baat kunnen hebben bij verdere samenwerking. Gedacht werd onder meer aan gezamenlijke inkoop van materialen. Tot op heden gebeurt dit evenwel nog niet op grote schaal.

Ruim twintig voetbalclubs

De gemeente Emmen telt ruim twintig voetbalclubs. Ruim de helft van de verenigingen was deze week vertegenwoordigd in Schoonebeek. De politieke partijen waren ook uitgenodigd. ,,Er kwamen maar drie: de VVD, Wakker Emmen en D66’’, zegt Van Hees. René van der Weide (Wakker Emmen), de nieuwe sportwethouder, was er ook.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.